Проект Гипсокартон – тръби за парно

Башмайсторите поставяне на гипскартонПроект Гипсокартон – тръби за парно

Собственик на къща желаеше да изравни кривите стени на дома си, като, успоредно с това, мислеше да скрие тръбите от парната инсталация. Свърза се с нас за да обсъдим идеите му за подобренията в интериора и наш майстор посети адреса, за да вземе размери и да калкулира стойността на материалите и заплащането на труда. Изготвената оферта бе приета без възражения от възложителя и работата ни по монтирането на гипсокартон започна.

В началото разчертахме стените и монтирахме профили, които да оформят куха нища и да скрият тръбите от парната инсталация. След монтирането на конструкцията, върху нея бяха прикрепени гипсокартонените плоскости. Работата ни приключи с финото шпакловане на стената, тъй като над нея клиентът желаеше да постави винилови тапети.

боядисване

Детайли за проекта

  • дата: юни 2016 г.
  • локация: гр. София
  • обект: апартамент
  • площ: 94 кв. м.
  • дейност: предстенна обшивка с гипсокартон и фина шпакловка

Гипсокартонът е гипсова плоскост, покрита със специален, здрав картон. Освен да осигури защита от начупване, картонът придава равна и гладка повърхност на гипсовата вътрешност, явявайки се отлично нивелирана основа за прави стени и тавани.
Той е широко използван в сухото строителство, тъй като е негорим материал, с много добра шумо- и топлоизолация. Лесен е за монтиране, защото е оразмерен на големи и равни плоскости, които се нуждаят единствено от лека, фина шпакловка, преди последващата им обработка, изразяваща се в покриване с боя, лепене на плочки, лепене на тапети, полагане на мазилки и други.

Call Now Button+359876774464