Монтаж на гипсокартон

Монтаж на Гипсокартон

Монтажът на гипсокартон е процес, които заема важна роля в сухото строителство. Съществуват два начина за монтаж на гипсокартон – чрез метална конструкция и чрез залепяне на листите към желаната повърхност. Съответно метода за монтаж на гипсокартона зависи от вида на помещението – жилищно или търговско, както и от предназначението.

поставяне на гипскартон

Монтирането на гипсокартон чрез изграждане на конструкция

се използва в случай, че с гипсокартона трябва да се покрият стени и тавани с големи неравности или да се създаде кухина, в която да бъде скрито прокарването на различни инсталации – тръбни или електрически. Използването на конструкция за монтаж позволява лесен последващ ремонт, без да е необходимо къртене и разбиване на стени.

таван гипскартон

Монтирането на гипсокартон чрез лепене

се използва при облицовка на стени, при които има минимални неравности. Сред предимствата на монтажа на гипсокартон чрез ленене са не само бързината на работа и създаването на идеално гладка повърхност с по-нисък разход, в сравнение с използването на конструкция, но и възможността от максимално запазване на площта на жилищните и работни помещения.

Завършените проекти с монтаж на гипсокартон от Башмайсторите

Друга важна особеност при монтажа на гипсокартон е, че ако не сте професионалист е по-добре да се придържате към по-простия метод на работа. Монтажа на гипсокартон чрез метална конструкция изисква много знания и умения. Да познавате теорията и да имате достатъчно практика с машините и инструментите. Но от друга страна Ви дава по-големи възможности да проявите творчество и да пресъздадете идеите си. По този начин при монтажа на гипсокартон, можете да изпълните сложни проекти. Като окачени тавани, разделяне на едно помещение на две чрез преградна стена и дори рафтове. Нашият екип гарантира професионална работа и както по монтажа на гипсокартон, така и по всички предлагани от нас услуги. За перфектни и бързи резултати, се доверете се на Башмайсторите.

Повече информация може да намерите в нашият блог. 

Call Now Button