Боядисване на стена

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ БОЯДИСВАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЕ

08 януари 2017

ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ БОЯДИСВАНЕ НА ПОМЕЩЕНИЕ

 

Въпреки че наглед боядисването на помещенията изглежда като лесна и неособено трудоемка дейност, добре е, преди да решите да пристъпите към осъществяването й в домашни условия, да се запознаете с някои от тънкостите, които майсторите използват при нанасянето на боя.

На първо място, преди започване на работа, е важно да се изчисли необходимото количество боя. Това би могло да стане, след като се измери височината и дължината на помещението и от изчислената обща площ се извади площта на вратите и прозорците. След пресмятането на площта, в зависимост от нанасянето на две или три слоя боя, количеството боя трябва да се удвои или утрои. В този случай е добре да се вземат предвид указанията за нанасяне на различните видове бои и тяхното разреждане, като при закупуването се предвиди добавянето на няколко литра повече, с което да се избегне евентуален недостиг на материал.

На следващо място, важно е преди самото боядисване, стените или таваните да се грундират, с което се осигурява по-добро прилепване на боята към повърхностите, тъй като грундът спомага за заздравяване на основите и намалява попиването на боите.

Изборът на инструменти за боядисване също не е маловажен за качествената обработка на помещенията. Четките се използват за боядисване на ъгли и труднодостъпни места, а валяците (мечетата) са по-удобни при нанасяне на дебели пластове боя върху големи площи.

Разреждането на боята също е от изключителна важност за качественото полагане на слоевете. Инструкциите върху опаковката на различните боядисващи средства трябва да се спазват точно, тъй като при нанасяне прекалено гъстата боя съхне бавно и запечатва следи от черти, а прекалено течната е с ниска покривна способност.

В случай че при боядисване се използват различни цветове, е добре да се знае, че преходът между тях се осъществява с помощта на хартиено тиксо (бояджийска лента). Тук е важно лентата де е плътно прилепнала към повърхността, защото в противен случай под крайщата й може де се процеди боя и да наруши границата между цветовете.

И накрая, ако въпреки практичните ни съвети, искате да спестите време и да получите качествена услуга, свързана с машинно боядисване, не се колебайте да потърсите нашите майстори. Свържете се с нас, за да обсъдим изпълнението на проекта ви.