Предимства на машинното боядисване

ПРЕДИМСТВА НА МАШИННОТО БОЯДИСВАНЕ

08 януари 2017

ПРЕДИМСТВА НА МАШИННОТО БОЯДИСВАНЕ

 

На пръв поглед в боядисването на жилищните помещения не е никак сложно. Реално погледнато, дори и с без опит и с подръчни инструменти, като кофа с латекс, четка и валяк за боядисване стаите могат да бъдат освежени. И все пак, боядисването се предлага като услуга. Услуга, изпълнявана от професионални майстори. Целта на тази статия е накратко да ви запознае с предимствата на използването на този тип услуга пред вариант от типа на „направи си сам“.

На първо място – професионалното боядисване се извършва с качествени машини за безвъздушно разпръскване на боя, които позволяват не само нейното проникване дори в труднодостъпни за четките места, но и създават т.нар. „безшевно покритие“ – равномерен и гладък слой, в който отсъстват следи от движението на четките. Или, казано с други думи – безвъздушният метод на боядисване осигурява перфектно оцветяване на обработваната повърхност, дори и когато се прилага върху релефни основи.

На второ място – машините за впръскване на боя оформят струята като ветрило, което покрива големи повърхности за изключително кратко време. Това от своя страна намалява дискомфорта  при освежаване на обитаеми помещения, тъй като цялостната дейност по подготовка на помещението и самото боядисване може да бъде извършена в рамките на няколко часа.

На трето място – ниският разход на боя. Бързината на покриването чрез впръскване пречи на засъхването на боята, чест резултат при ръчното боядисване с четка или валяк (мече), което пък от своя страна води до намаляване на разхода за материали.

Следващо, но не и маловажно предимство, оказва факта, че контролираното насочване на струята позволява минимално капане и засъхване на боя върху обработваните помещения, а това улеснява почистването.

И накрая, ако сте се убедили в предимствата на услугата, позната като машинно боядисване, не се колебайте да потърсите нашите майстори. Свържете се с нас, дори и ако смятате, че безвъздушното нанасяне на боя е прехвален метод и не би бил практичното решение за вашия проект. Обадете ни се. Нека заедно реализираме вашите идеи.